MIUR Certified Laboratory
OFFICIAL REGISTERED NAME OF THE LABORATORY:
Laboratorio di Chimica degli Alimenti “Qualità e Sicurezza degli alimenti funzionali” (QuaSicAli) – Iscritto all’albo dei Laboratori MiUR.
COMPANY NAME: Dipartimento di Scienze Farmaceutiche - Universitá Degli Studi di Ferrara.
LEGAL HEAD OFFICE: Via Fossato di Mortara, 17/19, 44121 Ferrara.
ADMINISTRATIVE HEAD OFFICE: Via Fossato di Mortara, 17/19, 44121 Ferrara.
LABORATORY LOCATION: Via Fossato di Mortara, 17/19, 44121 Ferrara.
SUPERVISOR: Prof. Vincenzo Brandolini, Professore Ordinario
SSD CHIM 10 – Chimica degli Alimenti
Telephone 0532 455279 - 455304; Fax 0532 455953; e-mail vincenzo.brandolini@unife
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MIUR - Ministero dell'Istruzione, dell'università e della Ricerca
Regione Emilia Romagna
271 | Lab. UNIVERSITÁ degli STUDI di FERRARA - Dipartimento di Scienze Chimiche e Farmaceutiche - Laboratorio di Chimica degli Alimenti "Qualitá e sicurezza degli alimenti funzionali" (QuaSicAli). |
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UNIVERSITÁ DEGLI STUDI DI FERRARA |
Codici ISTAT e descrizione del settore:
72.19.0 | Ricerca e sviluppo sperimentale nel campo delle scienze naturali e dell'ingegneria |
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74.30.2 | Controllo di qualità e certificazione dei prodotti |
80.30.1 | Istruzione universitaria |
Punto di Primo Contatto
Tel. | 0532455279 0532455304 | EMail: | vincenzo.brandolini@unife.it |
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Fax | 0532455953 | Sito Internet: | www.unife.it |
Recognitions
- The Laboratory of "Chimica degli Alimenti" has been accredited as UR5 Unity of Tecnopolo "Terra&AcquaTech" (University of Ferrara), that has been recently accredited by Emilia Romagna region.
- In 2011, the Laboratory of "Chimica degli Alimenti" has been 'accredited as Laboratorio di Chimica degli Alimenti "Qualitá e Sicurezza degli alimenti funzionali" (QuaSicAli), and has been admitted to the MIUR Register of the Research Laboratories (as provided by art. 14, D.M. n. 593, 8/8/2000).
Awards
- The monograph "Anguria Reggiana: Tradizione, terre e qualità" (2012, Ed. Bookstones, Rimini, 65-80. ISBN 978-88-98275-00-7) received the second Award in the category "E10-Watermelon" within the event "Gourmand World Cookbook Awards: The Best in the World" (Beijing, China, 21 Maggio 2014). Thanks to this publication, it has been possible to start the process for requiring the IGP brand to the European Community (already approved by MIPAAF).
- The project "STUDIO e VALORIZZAZIONE di SPECIE di ORTICA TIPICHE del COMPRENSORIO EMILIANO", submitted for the Lions Award 2014 by Dr. Gianpiero Bonetti, placed first and has been awarded 6000 euro as support to graduate students under 35 years old in the development of innovative projects in agri-food and "energies for the planet" sectors. The results obtained within this this project have been the subject of an invited conference talk during the Lions International Congress (EXPO, Milan, September 2015).